Overvejer du at starte med at investere? Her er, hvad du skal være opmærksom på, ved din første aktiehandel!

Overvejer du at starte med at investere? Her er, hvad du skal være opmærksom på, ved din første aktiehandel!

Aktiemarkedet kan for det utrænede øje være en jungle. Man hører om folk, der er blevet millionærer på deres afkast og samtidig har mistet en masse penge. Man hører også om aktier, der pludselig stiger helt voldsomt, mens andre har det største crash. Heldigvis er der hjælp at hente i at starte med at investere sikkert.

Invester, hvad du tør at miste

Regel nummer 1, hvad angår investering er, at man skal investere et beløb, man kan tåle at miste. Der skal selvfølgelig meget til, at en aktie går ned i 0 – det ville nemlig betyde, at firmaet gik konkurs, men der er en sandsynlighed for, at en aktie vil falde i værdi. For at undgå dette er det vigtigt lave en grundlæggende research af det firma, du vil investere i. Du kan gøre det ved at se grafen for, hvordan prisen pr aktie har udviklet sig både indenfor kort og lang tid. Her kan du få et indblik i, hvor stabil aktien er. Derudover skal du også kigge på firmaets regnskab og sikre dig, at de er i overskud. Dette sikrer dig, at firmaet ikke pludselig vil gå konkurs, og at du derfor ikke mister dine penge. Efter din grundlæggende research vil du kunne finde gode og langsigtede telia aktier.

Hvilken aktie skal jeg starte med?

Til at starte kan er aktier som Telia aktier være gode at starte med. I skrivende stund 33,88 USD. Telia aktier ligger forholdsvis stabile uden de store udsving, og de har ikke mindst haft et stabilt regnskab. Større aktier som Amazon, Tesla og Microsoft er også forholdsvise stabile aktier, men koster mere, hvilket gør, at man ikke skal have den store pengepung frem, når man skal købe Telia aktier.